Obujeno Pedrovo 2019

Vasica Pedrovo na meji med Vipavsko dolino in Krasom je desetletja skoraj prazna samevala. Danes vas spet polna življenja in dejavnosti ter zgledno ohranjena vabi da jo spoznate, okusite in začutite njen utrip.

V soboto 15. junija vas v Pedrovo vabimo s prireditvijo Obujeno Pedrovo. Našo vasico bomo za vas napolnili z raznovrstnim, zanimivim dogajanjem in ponudbo sedanjih in nekdanjih domačinov ter naših prijateljev iz sosednjih vasi. Dogajanje bo postavljeno na vaške kržade, ulice in dvorišča domačij. V središču vasi vas bomo na “Kulinarični kržadi” razvajali z vini in kulinariko. Na drugem koncu vasi, na “Umetniški kržadi” bodo svoje unikatne izdelke na ogled postavili lokalni ustvarjalci. Na dvoriščih domačij pa bo na ogled raznolika ponudba, ki odslikava pestro dejavnost domačinov na področjih od kmetijstva do umetnosti. V prijetnem vzdušju podkrepljenim z glasbo boste lahko uživali vse do večera.

Parkirni prostor za obiskovalce prireditve je pri gradu Rihemberk, od tam pa vas bo do Pedrovega popeljal brezplačen avtobus. Pripravili pa smo tudi pohod iz Branika, tako da se na prireditev lahko podate tudi peš po slikovitih poteh.

Vabljeni v našo družbo!

Dostop in parkiranje:

Vasica Pedrovo se nahaja na razglednem balkonu na robu Krasa, nad Vipavsko dolino.

Parkirni prostor za obiskovalce prireditve je pri gradu Rihemberk v Braniku, od koder do vasi Pedrovo in nazaj vozi brezplačen avtobus.

Avtobus bo vozil med 11.30 in 21. uro.

Obiskovalci se lahko na prireditev podate tudi na organiziranem pohodu iz Branika ob 12. uri izpred Zadružnega doma (1 ura hoje).

Nagrada za pohodnike: sladko presenečenje in osvežitev ob prihodu v vas.

Pridružujemo si pravico do spremembe programa.

Prireditev v primeru dežja odpade.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s