Likovna terapija

Topli dnevi so vedno bliže. Kmalu bomo več časa preživeli v naravi in se morda v skladu s pomladijo, novim ciklom v naravi, posvetili tudi delu na sebi. Po dogovoru za zainteresirane skupine ali posameznike Jerbasovci v idiličnem Kraškem okolju organiziramo delavnice likovne terapije, katera kot način dela na sebi in raziskovanja samega sebe prihaja vedno bolj do veljave.

Otroci že takoj, ko lahko primejo barvico v roko, čečkajo in ustvarjajo podobe in v tem uživajo. Ko odrastemo si v glavi postavljamo vse več mej – ne znam, ne zmorem, ne bo jim všeč, izpadel bom neumen itd. Prav te meje so pogosto razlog za nezadovoljstvo, apatičnost, stres in podobno. Likovna terapija pomaga pri premagovanju takšnih in drugačnih ovir. Ob ustvarjanju v varnem in podpornem okolju se posameznik sprosti, izrazi in ozavesti svoje občutke, čustva in razmišljanje ter tako v sebi najde neko originalnost, se pri tem zabava in hkrati raste ter razvija osebnost. Likovna terapija omogoča izražanje na drugačen način kot smo ga dandanes vajeni – neverbalno izražanje. Končni izdelek je tako ogledalo v katerem vidimo sebe. Po vsaki delavnici sledi še vodena refleksija, kjer sodelujoči svoje občutke in doživljanje ubesedijo ter se tako med seboj povežejo še na verbalni ravni.

Likovna terapija je namenjena vsem, ki se želijo odmakniti od natrpanega vsakdana, se sprostiti, poizkusiti nekaj novega, ustvarjati, se prepustiti kreativnemu toku in predvsem – uživati v procesu ustvarjanja. Predhodno znanje oziroma izkušnje s področja likovnosti nikakor niso potrebne.

Delavnico/e vodi Zala Štolfa, dipl. socialna delavka
študentka magisterskega programa Pomoč z umetnostjo

Dolžina in tema delavnic se prilagodita željam udeležencev. Dodatne informacije o delavnicah vam z veseljem posredujemo po telefonu ali elektronski pošti.

@: zavod.jerbas@gmail.com

M: +386 40 480 124  Borut

M: + 386 40 303 576  Jelena

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s